Ediția lunii iulie a Newsletterului IER este disponibilă online

Cea mai nouă ediție a Newsletterului IER aduce în atenția abonaților și cititorilor săi subiecte de actualitate din domeniul afacerilor europene. De asemenea, informează publicul larg despre numeroasele activități desfășurate în cadrul IER în cel de-al doilea trimestru al acestui an (lunile mai-iunie-iulie). În deschiderea buletinului informativ, prof. univ. dr. Sven Biscop semnează o opinie despre creșterea importanței rolului geopoliticii în relațiile dintre statele europene. Ioana Elena Secu informează publicul despre programul și prioritățile Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, care urmărește inclusiv inițierea unei noi etape în dezvoltarea proiectului european.

Numărul curent include și o prezentare a articolelor publicate în ediția de vară a Romanian Journal of European Affairs (RJEA). Informații privind rolul instituțiilor fiscale independente de la nivel național, energia, buna guvernanță și infrastructura rutieră sau cooperarea regională sunt oferite într-un articol scris de Emanuela Ignățoiu-Sora.

În ceea ce privește activitățile interne și externe care au fost organizate sau la care au participat reprezentanții IER, acestea sunt prezentate în două articole de informare separate, semnate de Iulian Oneașcă, respectiv de Mihai Sebe.

Buletinul IER aduce informații noi și despre activitățile desfășurate de Serviciul Coordonare Traduceri care a realizat o nouă traducere din seria Ghiduri privind jurisprudența, după cum reiese dintr-un articol semnat de Costin Fălcuță.

De asemenea, din acest newsletter aflăm și că în luna iunie a fost publicat un nou material de tip policy brief, în cadrul colecției de microstudii cu titlul: “A Half-Open Window: Opportunities and Obstacles to the Signature and Ratification of the European Union-MERCOSUR Agreement”.

Ediția integrală poate fi accesată aici.

Sari la conținut