Ediția de vară a RJEA aduce vești despre factorul de impact asociat ESCI – Web of Science Core Collection

Ediția de vară a revistei academice Romanian Journal of European Affairs propune cititorilor săi cele mai actuale subiecte în domeniul afacerilor europene. Astfel, cercetătorii aduc în atenție teme de interes, precum: rolul instituțiilor fiscale independente de la nivel național în contextul noului cadru european de guvernanță economică; situația geopolitică actuală, reflectată prin prisma efectelor sancțiunilor financiare impuse de Uniunea Europeană asupra Rusiei; problematica cooperării regionale, în special dinamicile generate de două clustere europene (poziționarea statelor din Grupul Visegrád față de țările din Balcanii de Vest), respectiv studierea comparativă a „Procesului de la Berlin” și a Inițiativei „Open Balkan”.

Revista cuprinde și analiza unor aspecte care influențează viața de zi cu zi a cetățenilor europeni, precum eficiența energetică în UE, impactul bunei guvernanțe asupra calității infrastructurii rutiere sau tranziția digitală și modul în care aceasta transformă agricultura în state ca România și Ungaria. De asemenea, ediția curentă include o recenzie de carte despre cei 30 de ani de funcționare a pieței unice europene.

Ediția integrală este disponibilă în limba engleză, aici.

Cu această ocazie, echipa editorială este încântată să anunțe că RJEA a obținut factorul de impact 0,4 (pentru anul 2022) ca urmare a indexării sale în ESCI – Web of Science Core Collection.

Sari la conținut