Ediția de primăvară a Newsletterului IER este disponibilă online

Ediția din aprilie 2023 a Newsletterului IER prezintă cititorilor săi o varietate de teme de actualitate din sfera afacerilor europene. Astfel, un interviu cu E.S. dna Tamar Beruchashvili, Ambasador al Georgiei în România, abordează, între altele: Declarația Comună pentru Stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Georgia; perspectiva europeană a Georgiei; evoluția procesului de reformă internă, precum și perspectivele Parteneriatului Estic.

Priorități ale politicii sociale și ocupării forței de muncă în timpul mandatului președinției suedeze, se regăsesc în articolul de opinie semnat de Mihaela-Adriana Pădureanu.

Oportunitățile de formare profesională sunt expuse de proiectul susținut de Comisia Europeană, prin programul de finanțare antifraudă al Uniunii Europene (EUAF). Din articolul redactat de Raluca Popescu aflăm că programul de formare implementat de IER în perioada 2023 – 2024, va fi disponibil începând cu a doua parte a anului 2023, promițând participarea gratuită la aceste cursuri.

Accesul vorbitorilor de limba română la jurisprudența CEDO este ușurat de dezvoltarea Portalului de căutare al Curții Europene a Drepturilor Omului (HUDOC). Serviciul de specialitate al IER a început traducerea interfeței bazei de date HUDOC, după cum ne informează un articol semnat de Laura Mihăilescu, șefa serviciului.

Comunicarea în afaceri europene este prezentă în știrea elaborată de Irina Grosu, care ne prezintă cinci evenimente organizate de IER în primul trimestru al acestui an.

Vă invităm să accesați ediția integrală a Newsletterului aici.

Sari la conținut