Dialoguri@IER: #GreenTeen – tinerii și schimbările climatice

Institutul European din România (IER) organizează marți, 14 februarie 2023, între orele 16:00 – 17:30, un eveniment în cadrul seriei Dialoguri@IER, având ca temă „Tinerii și schimbările climatice: politici și măsuri de răspuns la nivel european”.

Invitații noștri la dialog sunt Andrada Istrate, coordonator studiu SPOS, sociolog, Ethnographic Research Hub, Alexandra Ciocănel, autor studiu SPOS, cercetător, Universitatea din York, Andrei Popescu, coordonator, Corpul European de Solidaritate, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, Lavinia Andrei, președinte, Fundația Terra Mileniul Trei. Moderarea evenimentului va fi asigurată de Eliza Vaș, expert în cadrul Serviciului Studii Europene (IER).

Evenimentul are ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare privind tematica tinerii și schimbările climatice prin diseminarea rezultatelor de cercetare aferente studiului SPOS omonim.

În contextul în care cercetarea despre percepțiile și comportamentele tinerilor privind schimbările climatice este încă la nivel incipient în Uniunea Europeană (cu toate că generațiile tinere sunt cele care vor fi cele mai afectate de acestea și de măsurile de combatere sau de adaptare), studiul SPOS omonim examinează rolul actual și potențial al tinerilor în politicile europene privind schimbările climatice și oferă recomandări referitoare la implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor. Prin urmare, în cadrul dialogului vor fi abordate următoarele teme:

  • Atitudini și comportamente ale tinerilor privind schimbările climatice;
  • Percepțiile tinerilor privind tranziția verde și politicile asociate;
  • Participare civică și implicarea tinerilor în politici publice;
  • Recomandări privind implicarea tinerilor, echitatea socială, educația pentru climă ș.a.
  • Finanțări europene pentru implicarea tinerilor în modelarea tranziției verzi.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 12 februarie a.c., urmând ca detaliile de conectare pentru Zoom să fie transmise participanților confirmați.

Info GDPR evenimente

Sari la conținut