Dialoguri@IER: #egalitatedegen

Institutul European din România (IER) va organiza marți, 20 aprilie 2021, între orele 11:00-12:30, un eveniment în seria Dialoguri@IER, având ca temă egalitatea de gen.

Invitatele noastre la dialog sunt dna lector univ. dr. Diana Elena Neaga, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, membră a Societății de Analize Feministe AnA și dna Aurora Martin, consilier superior Relatii Internaționale, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați. Moderarea evenimentului va fi asigurată de dna prof.univ.dr. Liliana Popescu, prorector, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 care a bulversat, în ultimul an, întreaga societate la nivel mondial, discursul anti-gender a evidențiat inegalitățile și deficiențele existente cu privire la egalitatea de gen și drepturile femeilor. Astfel, dialogul își propune să aducă în discuție aspecte cu privire la respectarea drepturilor fundamentale, inegalitățile de pe piața muncii, amplificate de munca la domiciliu, accesul diminuat la servicii de sănătate, creșterea violenței împotriva femeilor. Vor fi abordate, de asemenea, aspecte cu privire la reconfigurarea agendei politice a egalității de șanse dintre femei și bărbați, precum și posibile soluții de răspuns.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 18 aprilie a.c., urmând ca detaliile de conectare la platforma Zoom să fie transmise participanților confirmați.

Sari la conținut