Dialoguri@IER: #economiacirculară

Institutul European din România (IER) va organiza miercuri, 17 martie 2021, între orele 10:00 – 11:30, primul eveniment din seria Dialoguri@IER, având ca temă economia circulară.

Invitații noștri la dialog sunt dna Mihaela Ștefănescu, consilier superior în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și dl prof.univ.dr. Florin Bonciu, Universitatea Româno-Americană / Institutul de Economie Mondială și membru în Consiliul Științific al IER. Moderarea evenimentului va fi asigurată de Eliza Vaș, expert în cadrul Serviciului Studii Europene (IER).

Primul dialog din această serie urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la schimbările generate de economia circulară. Va fi prezentat caracterul natural al fenomenelor circulare, schimbările de esență/paradigmă ce sunt generate de economia circulară (necesitatea unor procese economice circulare prin concepție și nu post-factum), precum și problematica compatibilității economiei circulare cu mecanismele de funcționare ale economiei capitaliste. De asemenea, vor fi abordate aspecte ce țin de reglementările europene și naționale în domeniul economiei circulare, inițiative și bune practici, respectiv detalii despre finanțările disponibile pentru proiectele din domeniul economiei circulare.

Pentru documentare suplimentară, cei interesați pot accesa studiul Tranziția către o economie circulară. De la managementul deșeurilor la o economie verde în România.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 13 martie a.c., urmând ca detaliile de conectare la platforma Zoom să fie transmise participanților confirmați.

Informare GDPR

Sari la conținut