Dialoguri@IER: #digitalizarea

Institutul European din România (IER) va organiza vineri, 9 iulie 2021, între orele 10:00-11:30, un nou eveniment în seria Dialoguri@IER, având ca temă #digitalizarea.

Invitații noștri la dialog sunt dna lector univ. dr. Mirela Mărcuț, Universitatea din Oradea, fondator digitalpolicy.ro,  dna Veronica Ștefan, fondator și coordonator Digital Citizens Romania și dl Radu Puchiu, CEO H.appy Cities. Moderarea evenimentului va fi asigurată de dna lector univ. dr. Flavia Durach, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București.

În cadrul dialogului vor fi abordate următoarele aspecte/teme:

  • Incluziunea digitală a tinerilor și/sau a altor grupe de vârstă: care sunt impedimentele actuale, care sunt efectele pandemiei asupra incluziunii digitale, ce măsuri ar trebui adoptate în perioada următoare.
  • Digitalizarea serviciilor publice: care este stadiul actual, ce nevoi imediate există în societate în privința procesului de digitalizare (ex. în domeniul sănătății), ce fel de competențe sunt necesare în rândul cetățenilor pentru a accesa serviciile digitale.
  • Smart cities: utilizarea tehnologiilor digitale în dezvoltarea orașelor și comunităților, spre beneficiul cetățenilor.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor permise de platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 7 iulie a.c., urmând ca detaliile de conectare la platforma Zoom să fie transmise participanților confirmați.

Sari la conținut