Dialoguri@IER: #deceniul_digital_al_tinerilor

Institutul European din România (IER) organizează miercuri, 22 iunie 2022, între orele 10:00 – 11:30, un nou eveniment în cadrul seriei Dialoguri@IER, având ca temă „Tinerii din România și viitorul digital al Europei”.

Invitații noștri la dialog sunt Oana Ștefăniță, lector univ.dr., Facultatea de Comunicare și Relații Publice/SNSPA, Vlad Măcelaru, consilier al Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și Andrei Popescu, coordonator Corpul European de Solidaritate, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Moderarea evenimentului va fi asigurată de Eliza Vaș, expert în cadrul Serviciului Studii Europene (IER).

Realizat în Anul European al Tineretului, evenimentul are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la oportunitățile și provocările pe care tranziția digitală le aduce tinerilor, precum și identificarea acțiunilor prin care aceștia pot contribui la definirea deceniul digital al Europei. Printre subiectele abordate menționăm:

  • Competențele digitale în rândul tinerilor din România. Cum poate susține educația tranziția către viitorul muncii?
  • Transformarea digitală din România: modalități concrete de implicare a tinerilor în procesele publice
  • Finanțări europene pentru implicarea tinerilor în modelarea tranziției digitale

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 21 iunie a.c., urmând ca detaliile de conectare pentru Zoom să fie transmise participanților confirmați.

Info GDPR evenimente

Sari la conținut