Dezbatere: „Către o Uniune Europeană a sănătății. Provocări individuale, soluție colectivă”

Institutul European din România, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează luni, 22 noiembrie 2021, între orele 10:00 – 11:00, dezbaterea cu tema Către o Uniune Europeană a sănătății. Provocări individuale, soluție colectivă. (format online – Zoom).

Evenimentul este înscris în seria dedicată Conferinței privind viitorul Europei și își propune sporirea gradului de conștientizare a cetățenilor cu privire la competențele europene în domeniul sănătății și a instrumentelor europene pentru creșterea calității serviciilor de sănătate și a investițiilor în cercetare, inovare și dezvoltare în acest domeniu.

Context: Sănătatea este o tematică dominantă în cadrul dezbaterii asupra viitorului Europei. Multe idei au fost deja prezentate în dialogurile cetățenești, reconfirmând interesul pentru servicii medicale de calitate, accesibile, pregătite pentru a opera cu și a beneficia de evoluțiile tehnologice.  Discursul privind starea Uniunii în 2021 rostit de președinta von der Leyen în data de 15 septembrie 2021 a reiterat importanța acțiunilor comune în domeniul Sănătății, propunându-se o nouă misiune de pregătire și reziliență în materie de sănătate pentru întreaga UE care ar trebui să fie susținută de o investiție din cadrul Echipei Europa în valoare de 50 de miliarde EUR până în 2027.

Temele principale de dezbatere:

  • Servicii medicale – cum putem îmbunătăți cooperarea europeana pentru a-i proteja mai bine pe cetățenii UE, în special tineri și copii.
  • Investiții în cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul sănătății.

Intervențiile experților invitați vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, bazată pe întrebări de la participanți, care vor putea fi semnalate și prin formularul de înscriere la eveniment.

Participarea la eveniment este posibilă prin completarea formularului de înscriere, în limita locurilor disponibile pe platforma Zoom, până cel mai târziu la data de 21 noiembrie a.c., urmând ca detaliile de conectare la platforma online să fie transmise participanților confirmați.

Agendă

Info GDPR evenimente

Sari la conținut