Dezbatere IER-FRS: „Apărarea comună europeană în contextul războiului din Ucraina”

Institutul European din România și Fundația Robert Schuman (Paris) organizează joi, 9 iunie, între orele 10:00 – 12:30 conferința – dezbatere cu tema Apărarea comună europeană în contextul războiului din Ucraina, care va avea loc onsite (cu prezență fizică) la Institutul Francez – Cinema Elvira Popescu (Bdul Dacia nr. 77).

Context

Sprijinul opiniei publice față de proiectul european a crescut în contextul pandemiei și al crizei din Ucraina. Uniunea Europeană se confruntă, însă, cu numeroase provocări în ceea ce privește tranziția verde și digitală, securitatea energetică, securitatea alimentară sau cea cibernetică, precum și realizarea obiectivelor europene în materie de apărare comună. Pornind de la realitatea curentă, scopul evenimentului este acela de a facilita un dialog bilateral între experții români și cei francezi cu privire la consecințele multisectoriale ale războiului din Ucraina. Conferința face parte dintr-o serie de activități desfășurate de Fundația Robert Schuman în parteneriat cu centre de cercetare și think tank-uri europene, incluse în programul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

Lucrările conferinței se vor desfășura în Română și Franceză, fiind asigurate serviciile de traducere simultană.

Pentru confirmarea participării la eveniment vă rugăm să completați formularul de înscriere, cel mai târziu până la data de 8 iunie a.c.

Agendă

Info GDPR evenimente

Sari la conținut