Dezbatere: ”Accesibilitatea serviciilor medicale și de îngrijire în România”, 22 martie 2017

Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Euractiv Network și Freedom House România, au organizat în data de 22 martie 2017 (Sala de conferințe a IER, între orele 9:30 – 12:30) dezbaterea cu tema ”Accesibilitatea serviciilor medicale și de îngrijire în România” . 

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Reţea de corespondenți EUROFOUND: România, finanțat de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă (EUROFOUND), proiect implementat în perioada 1 martie 2014 – 28 februarie 2018 de un consorțiu format din  Institutul European din România, S.C. Euractiv Network S.R.L. și Freedom House România.

Dezbaterea pe tema accesibilității serviciilor de sănătate a pornit de la raportul lansat de Eurofound în ianuarie 2017 cu titlul Calitatea serviciilor medicale și de îngrijire și se s-a concentrat pe importanța serviciilor sociale în cadrul Pilonului Social European, pe calitatea și accesibilitatea serviciilor medicale și de îngrijire furnizate de sectorul public și de cel privat. Au participat reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor care oferă sau prestează servicii medicale și de îngrijire, precum și reprezentanți ai societății civile, experți, analiști și cercetători în domeniile social și sănătate.

Sari la conținut