Apariție editorială: Măsurile luate de Uniunea Europeană în contextul pandemiei de COVID-19

Institutul European din România are plăcerea de a vă semnala apariția unui nou material în cadrul seriei Policy Briefs, dedicat măsurilor luate de Uniunea Europeană în contextul pandemiei de COVID-19.

Autoarele, Oana-Mihaela Mocanu (director general al Institutului European din România) și Eliza Vaș (expert al Serviciului Studii Europene), fac o radiografie a măsurilor propuse și implementate de către instituțiile Uniunii Europene în contextul crizei sanitare și prezintă evoluția deciziilor de la momentul activării Răspunsului Integrat privind Criza Politică (IPCR) până la data de 14 aprilie 2020, fără să construiască o imagine exhaustivă.

De asemenea, este adus în discuție răspunsul statelor membre și modul în care acestea au acționat pentru a contracara efectele pandemiei, având în vedere că sănătatea publică reprezintă o competență comună a UE și a statelor membre. UE poate să vină în completarea politicilor naționale ale statelor membre, în domeniul sănătății, dar nu are prerogativele necesare pentru a lua decizii în numele tuturor.

Materialul integral poate fi accesat aici.

Sari la conținut