Apariția volumului – Direct Democracy in the EU: The Myth of a Citizens’ Union [Democrația directă în UE. Mitul unei Uniuni a Cetățenilor]

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm apariția volumului intitulat „Direct Democracy in the EU: The Myth of a Citizens’ Union” [Democrația directă în UE. Mitul unei Uniuni a Cetățenilor]. Lucrarea face parte din proiectul Towards a Citizens’ Union (2CU) [Către o Uniune a Cetățenilor (2CU)], cofinanțat prin programul Erasmus+ (Jean Monnet Networks) și este rezultatul unui efort colectiv din partea a 20 de institute de cercetare din cadrul rețelei European Policy Institutes Network (EPIN).

Lansarea volumului a avut loc la Copenhaga, Danemarca, în cadrul evenimentului “EU and the future of democracy” [UE și viitorul democrației], din 16 noiembrie 2018, la care au fost invitați să ia parte reprezentanți ai mediului politic, de cercetare și non-guvernamental danez, respectiv din alte state membre ale Uniunii Europene.

Volumul este primul dintr-o serie de trei publicații care vor aborda, de asemenea, problematica democrației reprezentative în UE, respectiv responsabilitatea instituțiilor democratice. În acest prim volum, capitolul dedicat României este intitulat “The Untapped Potential of Direct Democracy in Romania” [„Potențialul nevalorificat al democrației directe în România”] și este elaborat de colegii noștri din cadrul Biroului Studii și Analize – Mihai Sebe și Eliza Vaș cu sprijinul lui Bogdan Mureșan.

Lucrarea este disponibilă în limba engleză pe site-ul CEPS, la adresa https://www.ceps.eu/publications/direct-democracy-eu-%E2%80%93-myth-citizens%E2%80%99-union

Informații suplimentare despre proiect sunt disponibile aici

Sari la conținut