Anunț privind publicarea Raportului de țară privind drepturile de liberă circulație și incluziunea cetățenilor mobili din UE

Institutul European din România anunță publicarea Raportului de țară privind drepturile de liberă circulație și incluziunea cetățenilor mobili din UE, realizat în cadrul proiectului EUReKA – O modalitate cheie de acces la drepturile UE (A Key Access to EU Rights).

Raportul realizat de Institutul European din România, integrează contribuții ale altor parteneri români din proiect – Asociația Novapolis și Cartel Alfa, urmând modelul recomandat de coordonatorul Proiectului – Centro Studi e Ricerche IDOS.

Cercetarea identifică bunele practici și face recomandări de politici, valorificând datele colectate din România, printr-un sondaj desfășurat între 15 noiembrie 2019 și 31 ianuarie 2020. Obiectivul sondajului a fost de a cartografia și de a evalua instrumente tehnologice existente (în principal site-uri web), capabile să ofere acces facil la informații, servicii și îndrumare pentru cetățenii UE și membrii familiei lor care trăiesc într-un alt stat membru. Analiza este menită a sprijini dezvoltarea unui portal web inovativ unic și a unei aplicații, care urmează să fie testate și implementate în șase țări UE (România, Germania, Italia, Portugalia, Franța și Croația).
Raportul poate fi consultat integral, în limba engleză, aici. O sinteză este disponibilă în limba română, aici.

Sari la conținut