Alo, Bruxelles? – Brexit, când și cum

Steliu Lambru, 17.01.2020

Pe 9 ianuarie 2020, parlamentul britanic a aprobat legislaţia care îi va permite Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană la 31 ianuarie cu un acord. Membrii Camerei Comunelor au aprobat cu 330 de voturi pentru şi 231 voturi contra legea privind acordul de retragere din Uniunea Europeană, care implementează un acord convenit în 2019 de Londra şi Bruxelles. Uniunea Euroepană a afirmat că blocul comunitar și Marea Britanie împărtășesc aceleași valori și interese și cooperarea va continua și în viitor în arena internațională. Dar decizia Marii Britanii de a ieși din blocul comunitar va avea consecințe în privința accesului pe piețele europene, a spus Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Articolul original poate citit pe site-ul Radio România Internațional.

Dragoş Pîslaru, eurodeputat din grupul Renew Europe (Foto: © European Union 2019 – Source: EP Photographer Jean-Christophe VERHAEGEN)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internaţional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus

Sari la conținut