Alo, Bruxelles? – Violența de gen în atenția CE și în dezbatere la CESE

Ana-Maria Cononovici, 22 iulie 2022

În plenul său din iulie, Comitetul Economic și Social European (CESE) a dezbătut proiectul de directivă al Comisiei de combatere a violenței bazate pe gen și a egalității de gen. Comitetul a adoptat două avize cu recomandări pentru eficientizarea legislației în combaterea unei astfel de probleme de proporții epidemice și a cerut includerea acesteia pe lista infracțiunilor UE.

„Egalitatea de gen este la baza proiectului european”, a afirmat Christa Schweng, reședința CESE, salutând prezența Christinei Fabre, ca precondiție a creării unei societăți mai drepte şi mai prospere. Cu toate acestea datele colectate la nivelul UE arată că una din trei femei cu vârste începând de la 15 ani, au raportat că au experimentat o formă de violență fizică sau sexuală. Pandemia de Covid 19, a închis femeile şi copiii în casă cu abuzatorii lor, înregistrându-se o creștere considerabilă a cazurilor de violență domestică. Războiul din Ucraina a adus o nouă perspectivă asupra violenței la care sunt expuse femeile.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Alexas_Fotos/pixabay.com

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut