Alo, Bruxelles? – Uniunea Europeană și ONU

Steliu Lambru, 05.10.2020

Multilateralismul și cooperarea sunt viitorul omenirii, așa cum au transmis Uniunea Europeană și liderii europeni. Cele două valori au fost exprimate clar de blocul european în mesajul dat publicității cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la crearea ONU.

Pe 27 septembrie 2020, președintele Consiliului European Charles Michel și liderii statelor membre ale Uniunii Europene au transmis un mesaj video de solidaritate cu Organizația Națiunilor Unite la 75 de ani de la crearea sa. “Putem aborda problemele globale numai dacă lucrăm împreună și promovăm cooperarea internațională. Împreună putem construi societăți mai rezistente și mai ecologice. Uniți suntem puternici”, este mesajul care însoțește videoclipul publicat pe contul de Twitter al președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto:Mihai Sebe, expert la Institutul European din România (foto: facebook.com/Mihai Sebe)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut