Alo, Bruxelles? – Uniunea Europeană și migranții afgani

Steliu Lambru, 09.09.2021

Miniștrii afacerilor interne ai statelor membre ale blocului comunitar s-au reunit pentru a discuta evoluțiile recente din Afganistan. După reuniune, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o declarație în care se arată unitatea de vederi a blocului european. ”Uniunea Europeană își menține angajamentul de a sprijini afganii vulnerabili, în special femeile și copiii, atât în Afganistan, cât și în regiune. În același timp, suntem hotărâți să împiedicăm traficanții de persoane să exploateze această situație disperată prin coordonarea răspunsului nostru la orice mișcare de migrație ilegală și prin protejarea frontierelor externe ale Uniunii”, a transmis Aleš Hojs, ministrul de interne al Sloveniei, țară care asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Expertul în afaceri europene Mihai Sebe consideră că Uniunea este precupată acum de aspectele umanitare și de securitatea cetățenilor europeni și a celor afgani care au colaborat cu statele Uniunii.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Mihai Sebe (foto: Facebook.com/Mihai Sebe)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut