Alo, Bruxelles? – Strategii pentru redresarea culturii post-COVID-19

Monica Chiorpec, 25 iunie 2020

Pe durata pandemiei cu noul tip de coronavirus, dacă nu ar fi existat un acces facil la cărți, filme, spectacole înregistrate și alte tipuri de activități creative, starea de spirit a europenilor ar fi fost mult mai afectată, arată sondajele recente. De aceea, un pas foarte important pentru ieșirea din această criză ar fi promovarea și finanțarea tuturor politicilor menite să sprijine domeniul cultural.

Cei mai mulți dintre europenii care activează în zona cultural-creativă nu și-au putut desfășura activitatea obișnuită, iar mulți dintre ei au intrat în șomaj sau chiar și-au pierdut locurile de muncă. Așadar, viitorul culturii europene în post-pandemie este pus sub semnul întrebării, iar Uniunea Europeană își propune să susțină în continuare acest domeniu extrem de afectat.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Eliza Vaş, expert serviciul Studii Europene, din cadrul Institutului European din România (foto: Institutul European din România)

 Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

 Pentru o aprofundare a subiectului abordat în articol, vă recomandăm și studiul Industriile creative: potențial de creștere în România și în context european din cadrul seriei de Studii de strategie și politici a Institutului European din România.

Sari la conținut