Alo, Bruxelles? – Sprijin financiar pentru testarea COVID

Lică Manolache, 12.05.2021

Cetățenii UE ar putea beneficia de ajutor financiar sau gratuitate pentru testarea COVID, iar măsura vizează și testele efectuate pentru călătoriile din spațiul comunitar.

Măsurile de combatere a pandemiei adoptate în ultimul an aduc, din nefericire, și dificultăți financiare pentru o bună parte a populației. Cetățenii trebuie să achite din propriul buget dezinfectanți sau măști, dar cele mai costisitoare sunt testele de tip real-time PCR, efectuate și plătite de foarte multe ori de către persoanele care bănuiesc că au contactat virusul sau cele care au intrat în contact cu o persoană diagnosticată deja.

Nicolae Ștefănuță este unul dintre eurodeputații care sprijină o rezoluție a Parlamentului European prin care se cere o soluție financiară pentru cetățenii UE care plătesc aceste teste.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Nicolae Ștefănuță (Sursa foto: © European Union 2020 – Source : EP / Photographer Emilie GOMEZ)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut