Alo, Bruxelles – Scutul Cibernetic European

Ana-Maria Cononovici, 22.05.2023

 

Roberto Viola, comisar european, Direcția Generală Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie, aflat la București de Ziua Europei, a inaugurat Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică.

Cu ocazia Zilei Europei a fost inaugurat la București Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică. Acest centru are ca scop să sprijine inovarea și politica industrială în domeniul securității cibernetice, precum și să dezvolte și să coordoneze proiectele UE în materie de securitate cibernetică.  Totodată, Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum și cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului “Europa digitală” și al Programului “Orizont Europa”.

Roberto Viola, comisar european, Direcția Generală Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie, aflat la București, a declarat:

“A fost o călătorie lungă, începută acum patru ani, în timpul Președinției rotative a României la Uniunea Europeană. Și prima care a crezut în acest proiect a fost Președinția UE, iar Comisia Europeană a prezentat o propunere, într-o formă în care Consiliul și Parlamentul să o aprobe. Și cred că nu este întâmplător că acest centru se află aici, la București. Bucureștiul a câștigat competiția înaintea altor 5 orașe europene, toate doritoare să găzduiască acest centru. Dar Bucureștiul a câștigat datorită atmosferei vibrante a orașului, a mediului de cercetare, inovare și competență în securitate cibernetică. Lumea devine digitală, Europa devine digitală, iar aceasta aduce după sine și riscuri.”

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Roberto Viola, Copyright European Union, 2020; Source: EC – Audiovisual Service/ Photographer Dati Bendo.

 Acest articol este preluat pe site-ul Institutului European din România în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut