Alo, Bruxelles? – Roboţi de dezinfecţie donaţi spitalelor

Ana-Maria Cononovici, 13 iulie 2021

Încă din noiembrie anul trecut, Comisia Europeană se angaja să achiziţioneze 200 de roboţi dezinfectanţi pentru spitalele care tratau pacienţi cu Covid, din statele membre.

În luna iunie anul acesta doi astfel de roboţi au ajuns în spitale din Slovenia, iar până la sfârşitul lunii trecute, spitale din București, Constanța și Oradea au primit astfel de roboți.

Roxana Morea, consilier de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a declarat: „Şapte spitale din România au primit roboţi donaţi de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienţilor, sprijinind astfel reducerea şi oprirea răspândirii infecţiei cu coronavirus. Spitalele despre care vorbim sunt din Bucureşti, Constanţa şi Oradea şi vor beneficia de capacitatea acestor roboţi de a dezinfecta o cameră de spital de dimensiuni standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete şi de faptul că e posibilă utilizarea unei singure unităţi, pentru dezinfectarea a 18 camere. Robotul cu numărul 100, din cei 200 achiziționați de Comisia Europeană, a sosit în România şi este utilizat pentru dezinfecţie la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” din București. Alte şase unităţi urmează să fie livrate în perioada următoare.”

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: © European Union, 2020 Source: EC – Audiovisual Service / Photographer Thibault Savary

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut