Alo, Bruxelles? – Renovarea clădirilor, motorul redresării în Uniunea Europeană

Ana-Maria Cononovici, 24 martie 2021

Siguranţă, sănătate, eficienţă energetică, combatere a sărăciei sunt numai câteva dintre dezideratele discuţiilor oficialilor europeni privind renovarea clădirilor din UE.

S-a observat ca pandemia a facut casa să devină şi loc de muncă, dar și spațiu de viață, centrul vieții de zi cu zi. Pe de altă parte, o altă realitate este  îmbătrânirea clădirilor: 85 % dintre ele au fost construite înainte de 2001, iar 85-95 % dintre clădirile existente vor exista și în 2050. Astfel, la începutul lunii februarie, Secțiunea pentru transporturi, energie, infrastructură și societatea informațională (TEN) s-a reunit pentru a discuta viitoarea strategie a UE privind renovarea clădirilor, o ocazie unică de a depăși criza provocată de pandemia de COVID-19 și de a face ca Europa să devină mai durabilă din punct de vedere economico-social și de mediu.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Oficialii europeni discută despre renovarea clădirilor din UE (sursa foto: pixabay.com)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut