Alo, Bruxelles? – Piaţa muncii în UE

Ana-Maria Cononovici, 26 FEBRUARIE 2020

Pe fondul redresării economice modeste din ultimii ani, numărul total al locurilor de muncă din UE a crescut și șomajul a scăzut. Cu toate acestea, rata șomajului pe termen lung și a șomajului în rândul tinerilor rămâne mare. Prioritatea principală a Europei trebuie să fie de a crea mai multe locuri de muncă de calitate. Aceasta este o piatră de încercare, în special în contextul schimbărilor legate de inovare tehnică și globalizare, care reprezintă atât oportunități, cât și provocări pentru piața forței de muncă.

Comisia Europeană face eforturi pentru a crea o cât mai eficientă strategie europeană de ocupare a forței de muncă, motiv pentru care consultă Comitetul Economic şi Social European (CESE) cu privire la aceste aspectele. CESE a adoptat avize cu privire la toate inițiativele principale de la nivelul UE (de exemplu, pilonul european al drepturilor sociale, orientările pentru politicile de ocupare a forței de muncă, pachetul privind ocuparea forței de muncă, garanția pentru tineret).

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Arno Metzler (sursa foto: © European Union/eesc.europa.eu)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internaţional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus

Sari la conținut