Alo, Bruxelles? – Pachet de măsuri al CE pentru atenuarea impactului socio-economic al pandemiei de COVID 19

Andreea Bojoi, 27.03.2020

COVID-19 este o urgență majoră în materie de sănătate publică pentru cetățenii, societățile și economiile statelor UE  și un șoc economic major pentru întreaga Uniune. Pentru a atenua impactul socio-economic al pandemiei de coronavirus asupra economiilor blocului comunitar Comisia Europeană a prezentat, recent, un pachet de măsuri.

Comisia se angajează să utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a atenua consecinţele pandemiei, în special: asigurarea aprovizionării sistemelor de sănătate, prin menţinerea integrităţii pieţei unice, a producţiei şi distribuţiei de lanţuri valorice; sprijinirea oamenilor astfel încât veniturile şi locurile de muncă să nu fie afectate în mod disproporţionat şi să evite efectele permanente ale acestei crize; sprijinirea întreprinderilor şi asigurarea faptului că lichidităţile sectorului  financiar european pot continua să ajute economia.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: pixabay.com

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus

Sari la conținut