Ana-Maria Cononovici, 5 iunie 2020
Provocările demografice din UE sunt în curs de accentuare odată cu apariţia crizei provocate de pandemia COVID-19. Una dintre provocări este fenomenul exodului creierelor.
În acest context, Comitetul Economic şi Social European (CESE) susține investițiile în politici centrate pe oameni și pe măsuri de combatere a exodului creierelor din zonele mai puțin privilegiate ale Europei către statele membre mai bogate.
CESE susține că eliminarea disparităților economice și sociale este cea mai bună modalitate de a încetini această scurgere de forță de muncă. În opinia sa, Fondul european de dezvoltare regională, Fondul de coeziune și Fondul social european trebuie să fie special orientate spre a ajuta țările UE cu performanțe economice mai slabe să dezvolte proiecte care să-și îmbunătățească dezvoltarea socială și economică, astfel încât aceste țări să rămână sau să devină atractive pentru propria lor populație.
Sursa foto: Comitetul Economic şi Social European (CESE)
Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.
Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.