Alo, Bruxelles? – Evaluarea implementării politicilor de mediu în UE

Ana-Maria Cononovici, 30 sept 2022

Evaluarea implementării politicilor de mediu (EIR) reprezintă un instrument de raportare periodică în cadrul UE. Pe baza a 27 de rapoarte individuale de țară care arată stadiul actual al implementării legislației UE în domeniul mediului se analizează astfel cât de bine protejează guvernele UE calitatea aerului pe care îl respiră cetățenii, apa pe care o beau și natura de care se bucură. În plus, revizuirea stabilește acțiuni prioritare de îmbunătățire în fiecare stat membru.

Concluziile evaluării ne arată că biodiversitatea în UE continuă să scadă. În plus, unele dintre habitatele evaluate ca fiind în starea cea mai proastă din UE sunt pășunile seminaturale şi mlaștinile. Pădurile sunt supuse unei presiuni uriașe și majoritatea statelor membre trebuie încă să accelereze eforturile pentru a-și finaliza rețelele Natura 2000.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Virginijus Sinkevičius (foto: Copyright ©European Union, 2022 Source: EC – Audiovisual Service, Photographer: Lukasz Kobus)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut