Alo, Bruxelles? – Economia UE, la un moment de cotitură

Corina Cristea, 19.12.2022

În contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina vecină, Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani.

Europa este afectată în mod deosebit de consecințele invaziei rusești în Ucraina, va intra în recesiune la sfârșitul anului și va avea o inflație mai mare decât se prognoza, a avertizat recent Comisia Europeană. Potrivit Bruxellesului, economia europeană este una dintre cele mai afectate economii avansate, iar motivele țin de apropierea sa geografică de zona de război și de dependența mare de importurile de gaze din Rusia. În contextul în care Moscova a redus livrările de gaze ca reacţie la sancţiunile ce i-au fost impuse de Occident pentru invadarea Ucrainei, Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni (foto: © European Union, 2022, Source EC / Bogdan Hoyaux)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut