Alo, Bruxelles? – Comisia sprijină proiecte pentru consolidarea rezilienţei şi competitivităţii

Mihai Pelin 03.04.2023

Alo, Bruxelles? – Comisia sprijină proiecte pentru consolidarea rezilienţei şi competitivităţii

Comisia Europeană a aprobat o nouă rundă de proiecte în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic (IST), un program care oferă expertiză tehnică adaptată statelor membre ale UE pentru a elabora și a pune în aplicare reforme.

Comisia Europeană a aprobat o nouă rundă de proiecte în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic (IST) pentru a ajuta toate statele membre în pregătirea, conceperea și punerea în aplicare a reformelor de ultimă oră în 2023. Proiectele sprijinite răspund unei nevoi de reformă exprimate de statele membre, fiind în același timp puternic aliniate la prioritățile Uniunii Europene în ceea ce privește administrațiile publice moderne și eficiente, strategiile de creștere durabilă și economiile reziliente. În această nouă rundă de proiecte, IST va continua să se concentreze în mod deosebit pe îmbunătățirea capacității operaționale și a eficienței administrațiilor publice din statele membre. În acest context, va fi lansată o nouă inițiativă – Bursa de Cooperare între Administrațiile Publice (PACE) – pentru a promova învățarea reciprocă și cele mai bune practici între funcționarii publici din diferite state membre, în vederea consolidării capacității administrative, precum și a competențelor de elaborare și punere în aplicare a politicilor.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Elisa Ferreira (foto: Copyright European Union, 2022 Source: EC/ Photographer: Christophe Licoppe)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus

Sari la conținut