Alo, Bruxelles? – Comisia Europeană introduce SARS-CoV-2 in Directiva privind agenții biologici patogeni cu riscuri ridicate pentru sănătatea  lucrătorilor

Andreea Bojoi, 12 iunie 2020

Epidemia de COVID-19, boală cauzată de noul coronavirus, afectează toate statele membre ale UE încă de la începutul anului 2020 și cauzează perturbări majore în toate sectoarele și serviciile, afectând direct sănătatea și siguranța tuturor lucrătorilor din întreaga Uniune. Având în vedere datele epidemiologice și clinice disponibile în prezent cu privire la caracteristicile virusului, cum ar fi modelele sale de transmitere, caracteristicile clinice și factorii de risc pentru infecție, SARS-CoV-2 trebuia adăugat de urgență în anexa III a Directivei cadru a CE, pentru a asigura o protecție adecvată și continuă a sănătății și securității lucrătorilor la locul de muncă.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Sursă foto: pixabay.com

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut