Alo, Bruxelles? – Agenda UE pentru un multilateralism reînnoit

Daniel Onea, 8.03.2021

Provocările secolului XXI impun o guvernanță multilaterală mai largă și o cooperare internațională bazată pe norme. Uniunea Europeană a definit priorități strategice clare în domenii pe care nicio țară nu le poate gestiona singură.

Nabila Massrali, purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru afaceri interne și securitate. „Strategia își propune să răspundă unei întrebări simple. Ce putem face noi ca Uniune Europeană pentru a proteja multilateralismul care e în pericol tot mai mare din cauza naționalismului și populismului? În acest context, Uniunea Europeană trebuie să definească ce-și dorește prin multilateralism, cum își dorește să implementeze sistemul și cum poate elimina amenințările. Uniunea Europeană are strategii clare în privința unor aspecte pe care nici un stat membru nu le poate rezolva singur: pace, securitate, drepturile omului și respectarea statului de drept, dezvoltare sustenabilă, sănătate publică sau mediu. Aceste priorități trebuie avansate acum multilateral, printr-o abordare strategică, pentru o societate sigură și pentru o recuperare inclusivă, globală.”

 Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Nabila Massrali (Sursa foto: ©European Union, 2020 Source: EC – Audiovisual Service, Photographer: Lukasz Kobus)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut