Alo, Bruxelles? – Acord UE-Japonia în domeniul cercetării

Daniel Onea, 9.12.2020

Recent, a fost lansată o nouă inițiativă de colaborare între Uniunea Europeană și Japonia pentru a încuraja colaborarea dintre cercetătorii japonezi de top din domeniul medical și echipele din Europa. Această inițiativă este finanțată de Consiliul European pentru Cercetare. Ceremonia de semnare a avut loc la Tokyo, semnatarii fiind ambasadorul Uniunii Europene în Japonia, dr. Patricia Flor și președintele Agenției japoneze pentru cercetare și dezvoltare medicală, dr. Mishima Yoshinao. La eveniment, au fost prezenți și profesorul Jean-Pierre Bourguignon, președintele Consiliului European pentru Cercetare, dar și oficiali ai Uniunii Europene, ai guvernului japonez și ai misiunii Japoniei în UE.

Președintele organizației europene Jean-Pierre Bourguignon a semnalat recent că pandemia actuală generată de virusul COVID-19 a dovedit importanța unor programe minuțioase de cercetare științifică, în urma cărora să se poată gestiona eficient situațiile de criză.

Articolul original poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: www.unsplash.com

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune, prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut