Alo, Bruxelles? − Connecting Europe Express

Ştefan Baciu, 13.09.2021

Uniunea Europeană marchează Anul European al Căilor Ferate printr-o acţiune de mare impact. Un tren special, Connecting Europe Express, va parcurge 20 de mii de km prin 26 de ţări europene, în 45 de zile. Trenul a plecat din Lisabona la 2 septembrie, a traversat sudul Franţei, Italia, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Serbia, iar în cursul acestei seri este aşteptat la Skopje, în Macedonia de Nord. De-a lungul călătoriei, sunt prevăzute diverse evenimente pentru a întâmpina trenul în gările în care se va opri în Europa.

Connecting Europe Express este rezultatul cooperării unice dintre Comisia Europeană și Comunitatea Căilor Ferate Europene și a Gestionarilor de Infrastructură (CER), operatorii feroviari europeni, administratorii de infrastructură și numeroși alți parteneri de la nivelul UE și de la nivel local.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul Radio România Internațional.

Foto: Şeful Biroului de Presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ştefan Turcu (foto: Facebook/Ștefan Turcu)

Acest articol este preluat pe site-ul IER în baza parteneriatului încheiat între Societatea Română de Radiodifuziune prin Radio România Internațional și Institutul European din România în cadrul proiectului editorial EuranetPlus.

Sari la conținut