AFTIPA: Inițiativa de formare antifraudă pentru administrația publică

În perioada aprilie 2023 – septembrie 2024 Institutul European din România (IER) va implementa proiectul AFTIPA: Anti-Fraud Training Initiative for Public Administration – Inițiativa de formare antifraudă pentru administrația publică.

AFTIPA, inițiat de IER și finanțat de Comisia Europeană, prin linia de finanțare EUAF – 2022 – TRAI, își propune dezvoltarea unui pachet de cursuri antifraudă, format din trei cursuri (Prevenirea și combaterea fraudei si corupției, Achiziții publice, Avertizarea de integritate în instituțiile publice), care încearcă să răspundă la cele mai importante trei întrebări legate de fondurile UE: 1. Ce se achiziționează cu aceste fonduri? 2. Cum poate o persoană să prevină ori să combată un act fraudulos? 3. Dacă actul s-a realizat deja, cum poate cineva să îl semnaleze și de ce protecție beneficiază în acest caz?

Programul de formare va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2023, în mod gratuit, atât sub forma cursurilor de sală (desfășurate la București și destinate profesioniștilor din administrația publică centrală), cât și sub forma  cursurilor de tip e-learning (derulate pe o platformă de învățare dinamică  și parcurse în ritm propriu, acest segment fiind destinat personalului din administrația publică locală).

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați pagina dedicată proiectului, disponibilă aici.

Finanțat de Uniunea Europeană. Totuși, punctele de vedere și opiniile exprimate sunt exclusiv ale autorului (autorilor) și nu le reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene și ale Comisiei Europene. Uniunea Europeană și Comisia Europeană nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

 

Sari la conținut