A fost publicat Raportul Eurofound „Viața, munca și COVID-19”

Institutul European din România anunță publicarea Raportului Eurofound Viața, munca și COVID-19. Sondajul care a stat la baza documentului a vizat aspecte sociale, economice, piața muncii și de calitate a vieții pentru 87,477 de respondenți de pe teritoriul Uniunii Europene. Cu toate că există semne de îmbunătățire a situației angajaților în ceea ce privește orele de muncă și siguranța locului de muncă, este de asemenea semnalat un impact social și economic al pandemiei asupra vieților oamenilor care subminează coeziunea socială la nivel european.

Textul integral al raportului (în limba engleză) poate fi accesat pe site-ul Eurofound. Datele care au stat la baza raportului sunt disponibile aici (în limba engleză).

Prin proiectul Eurofound, Rețea de corespondenți: România se realizează servicii de raportare programate şi la cererea finanțatorului și se continuă activitatea de colectare, analiză și raportare a evoluțiile specifice României (reglementări, politici și practici) în ceea ce privește condițiile de muncă, relațiile industriale, piața forței de muncă (inclusiv restructurarea) și alte domenii de politică socială. Proiectul Eurofound este implementat în România de Institutul European din România în parteneriat cu S.C. Euractiv Network SRL.

Sari la conținut