A fost publicat raportul Eurofound – Șomajul pe termen lung în rândul tinerilor: caracteristici și răspunsuri strategice

În timp ce piața forței de muncă pentru tineri s-a îmbunătățit considerabil din 2014, o moștenire a crizei economice recente este cohorta de tineri șomeri pe termen lung, care reprezintă aproape o treime din tinerii fără locuri de muncă. Acest raport oferă un profil actualizat al pieței muncii pentru tineri în 2016 și descrie tendințele din ultimul deceniu. Raportul de față explorează factorii determinanți ai șomajului pe termen lung, atât la nivel socio-demografic, cât și la nivel macroeconomic.

De asemenea, oferă dovezi privind consecințele grave ale șomajului pe termen lung în rândul tinerilor, cum ar fi efectele asupra veniturilor și ocupațiilor și asupra mai multor dimensiuni ale bunăstării tinerilor. Raportul se încheie cu o discuție privind măsurile de politică recent implementate de 10 state membre pentru a preveni șomajul pe termen lung în rândul tinerilor sau, în cazul în care se află în astfel de circumstanțe, pentru integrarea acestora pe piața muncii sau în educație.

Raportul se găsește pe site-ul Eurofound, în limba engleză.

Sari la conținut